Rejsetips fra trendspottere som afslører deres hemmelige adresser

Interview: Anne Lise Kjær, 46 år, har sit eget trend firma og arbejder fra London hvor hun er bosat. Hun arbejder for blandtandet for firmaer som iittala, Sony, Nokia, Toyota og Ikea

Danmark
København er helt klart en af mine yndlingsbyer i hele verden. Jeg elsker at gå rundt i byen og blive inspireret, bare suge energierne til mig for senere og så stoppe på Palaudan’s bog cafe og drikke en kop kaffe med kage til, mens jeg notere alle mine indtryk. Jeg går gerne på Frederiksbergs loppemarket om sommeren hvis jeg har muligheden. Det er bare så fedt og man kan virkelig genkende kulturen igennem de fantastiske ting man finder her. Som i London tager jeg gerne en kanal tur eller lejer en cykel – så er man sikker på at føle sig hjemme.

* Paludan Bog & Café, Fiolstræde 12, 1171 København >>

* Frederiksberg Loppetorv, Åbningstider: Lørdag 9–15 april til oktober

Parkeringspladsen bag Rådhuset, 2000 Frederiksberg >>

Velvœre og sjœlefred på Mývatn Natur Bad Island
Mývatn er super moderne natur bad som tager Islandsk tradition til nye højder – det er klart et af de bedste jeg har besøgt. Dette luksus naturbad er et ’must’ for personlig velvœre. Unik mix af mineraler, silicates og geothermal mikroorganismer i det varme vand giver en følense af at vœre på en anden planet. Godt for både hud og sjœl på samme tid og følelsen af velvœre vil vare langt tid efter besøget til dette magiske sted på Europas yderste breddegrad.

* Mývatn Natur Bad

Skulptur kongen Isamu Noguchi har sit eget museet i New York
MoMA, New Gallery og Whitney er absolutte musts blandt New Yorks kunstmuseer, men tag også turen til Williamsburg i Brooklyn, og besøg museet over skulptøren Isamu Noguchi og MOMA PS1 som ligger lige om hjørnet. Tager I toget så husk at nyde udsigten hele vejen.

* The Noguchi Museum, 9-01 33rd Road, Long Island City, NY >>

* MOMA PS1, 22-25 Jackson Avenue, Long Island City, NY >>

Ikke i, men på operaen Oslo
Oslo har fået ny opera og en tur op på taget er helt fantastisk. Med operabygningen, som minder om et evigt isfjeld i hvidt marmor, har Oslo fået et nyt stykke arkitektur som ændrer byens udseende og skaber en international atmoshpere.

* Oslo Opera, Kirsten Flagstads plass 1, Oslo >>

Fiskemad ved Bosporus Istanbul
Er du i Istanbul, så snyd ikke dig selv for turen over Bosporusstrædet til den asiatiske del af byen. Fiskerestauranten Korfez kan være svær at finde, men ringer du og reserverer i forvejen, kommer de og henter dig på den europæiske side. Turen tager 5 minutter og de sejler dig også tilbage.

* Korfez, Korfez Caddesi No. 78, Kanlica, Istanbul 34810, Turkey
* Reservation: +90 (216) 413 43 14

Tate – verden’s bedste kunst museer London
Tate Modern er nu verden’s mest besøgte kunstgalleri og et af verden’s bedste. Gå derhen, værkerne er altid topaktuelle og museet stort nok til alle, der vil se det fra cafe, til boghandel alt er en sand fornøjelse. En fin London-dag starter ved London Bridge med byen bedste cafe latte på Monmouth Coffe Company ved på Borough Market som har alt hvad gourmet hjertet kan begœre, gå de 15 minutter langs South Bank til Tate Modern. Hvis man elsker kunst tager det 20 minutter at sejle på Themsen med båd til Tate Britain. Fantastisk oplevelse som jeg aldrig bliver trœt af.

* Monmouth Coffee House, 2 Park Street, London SE1 9AB >>

Borough Market >>

Den lille by i den store London
Metropolen London består af flere bydele, som hver især gemmer på gode oplevelser. Vi bor i den nordlige del af London, hvor blandt andet Primrose Hill, Hampstead, Crouch End og Muswell Hill kan anbefales. De har alle en High Street med små butikker, men med stort udbud og forskellighed. Min favoritbydel er Islington, hvor maden på den lokale Ottolenghi-restaurant altid smager godt. Ottolenghi har flere restauranter i London og alt er friskt, hjemmelavet og for så vidt muligt også økologisk,

* Ottolenghi, 287 Upper Street, London N1 2TZ >>

Alternative
Naturen på Iceland
Island er en fantastisk alternativ destination som jeg klart kan anbefale – og de kan jo også bruge lidt støtte fra os Danskere.

Danmark Louisana Humlebœk
Jeg er aldrig i København uden at besøge Louisana. Turen derop er bare fantastisk isœr hvis solen skinner. Sidst jeg var der stoppede jeg på Jacobsen på vejen hjem for at få min portion DANISH.

Article: By Louise Thorsted for ALT (DK), March 2009

Fotos: Kjaer + Brekke
 1) Anne Lise Kjaer på Themsen bådtur
 2) Paludan Bog & Café >>
 3) Frederiksberg Loppetorv
 4) Mývatn Natur Bad
 5) The Noguchi Museum >>
 6) MOMA PS1 >>
 7) Oslo Opera
 8) Istanbul East / West Panorama
 9) Monmouth Coffee House >>
10) Borough Market
11) Ottolenghi Buffet
12) Ottolenghi Cake Selection

Related

Meet the Futurist

Meet the Futurist

Anne Lise is a futurist and keynote speaker working across the world

Trends on the Street

Trends on the Street

The street has always been an important arena for fashion

Lifestyle Trends

Lifestyle Trends

What are the key lifestyle trends and how do we apply these tendencies in the way we live, eat, travel and shop?

Out-of-the-Box Thinking for SMEs

Out-of-the-Box Thinking for SMEs

SMEs are well placed to succeed in tomorrow’s business landscape

Lifestyle Technology Trends

Lifestyle Technology Trends

So what will be the key focus of lifestyle technology in the coming years?