Tina Pearson mødte Anne Lise Kjær i London til en snak om succes, balance og hårdt arbejde
HVEM
Anne Lise Kjær er professionel trend-spotter, og igangsætter. Til daglig driver hun sin succesrige virksomhed fra London. Som rejsende foredragsholder og rådgiver hun virksomheder verden over om, hvad fremtiden byder på af nye trends, ideer og kundetyper samt hvordan man skaber nye koncepter og hvilke elementer der har indflydelse på design- og produktudvikling.
HVAD
Kjaer Global består af et internationalt team på 10 personer, og et veletableret navn med en referenceliste der omfatter tunge drenge som NOKIA, IKEA, Sony og Toyota. Udover at forske i trends og holde foredrag, udarbejder teamet skræddersyede projekter og rappoter til virksomheder, der søger specifikke trendprognoser og metoder til innovation. Ydermere har Kjaer Global senest udgivet bogen Global Influences 2007/2008 om fremtidens forbruger og livstil scenarioer.
Folk, der bare brænder for det de laver og er gode til teamwork er en vigtig success faktor
Q: Hvad har været din største udfordring for at nå hertil?
At tro på sig selv: “I can do it!” Og så at få det bedste team. Den der engelske kultur, hvor du har været på pub aftenen før og kommer slæbende på arbejde hen ad morgenen, det gider jeg ikke. Der skal være god energi og man skal være glad for at gå på arbejde. Det handler om at være i balance, for det går ikke at skulle kæmpe med sit personale hver dag. Jeg beholder folk, der bare brænder for det de laver og er gode til teamwork.
Q: Hvordan bevarer du overblikket?
Det er meget simpelt: I hverdagen bruger vi to-do lister og så er jeg meget fokuseret og organiseret. Jeg sørger hele tiden for at forbedre den måde vi arbejder på. Man skal ikke regne med at det hele bare kører af sig selv, man skal hele tiden optimere og forbedre sine metoder. Jeg siger altid: “Success is not a secret – it’s system”
Q: Hvad er din vigtigste rolle i Kjaer Global?
Jeg er strategikeren. Jeg er ikke på frontlinien og kæmper kampene. Jeg udtænker strategierne og så har jeg en to-tre mennesker der hjælper mig med at sammensætte foredragene. Jeg kan ikke overlade selve foredragene til andre, da det specifikt er mig der har kompetencen.
Q: Du tager mange penge for dine foredrag?
Alt er relativt. Man skal vurdere om man vil gå ud og holde et skidegodt foredrag som er skræddersyet til kundens ønske eller et standard foredrag. Vil man udvikle det gode foredrag, så må man også tage de penge det koster at udvikle det. Når jeg holder foredrag, så giver jeg min energi fuldt ud – den energi bliver jeg kompenseret for i form af penge.
Q: Hvilke rollemodeller har du?
Gandhi, som har gået egne veje og skabt et univers selv. Også Einstein er et stort forbillede.
Jeg har styr på min virksomhed og elsker det jeg laver
Q: Du virker meget afbalanceret?
Jeg har styr på familielivet og på kærligheden og så har jeg et enormt godt forhold til mine forældre. Roen kom da jeg fik et barn. Når du får et barn, lærer du altså at holde op med at tænke så meget på dig selv. Den vigtigste tid er med ham. Desuden har jeg har styr på min virksomhed – jeg laver det jeg elsker! Og så er det ikke pengene der styrer mig.
Q: Hvordan undgår du stress?
Man skal forstå at gøre tingene på den rigtige måde. Det er vigtigt at spise god mad, få 8 timers søvn, meditere, få massage, dyrke motion hver dag – bare gå en tur! Så er du meget bedre klar til at håndtere stress.
Q: Har du et motto?
Mit glas er altid halvt fyldt, aldrig halvt tomt! Hvis du spørger mine ansatte, siger de helt sikkert at mottoet er: “Let’s take it to the next level…”
God energi gør at du meget bedre kan håndtere stress
Q: Kan du give tre gode råd?
1) Forstå at der er ting du ikke er god til og find ud af, hvordan kan du få andre til at hjælpe dig med det. Jeg har eksempelvis altid fået nogen til at hjælpe mig med finanserne – budgetter og regnskabsføringen.
2) Læs bøger der er skrevet af succesrige mennesker. De har et andet drive fordi det er lysten der driver værket, og de ved at det ikke bare handler om held, men om hårdt arbejde.
3) Lediggang er roden til alt ondt er et gammel ordsprog. Jeg er enig – et arbejde der giver dig mening er vigtigt for så er at yde og nyde forenet.
INTERVIEW: Questions by Tina Pearson – Erhvervsnetvœrket ILDSJŒLE (DK) 03_2006
Related
Future of Work & Workplaces 2030+
What will the workplaces of tomorrow be like? When, where and how will we work?
The Liquid Society 2025+
As complexity increase, it is vital to have a system in place to navigate change
Ask us anything about the future, our courses or your project
Drop us a line and we will get back to you